Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Sunset

Van de maker van Son of Saul. Aan de vooravond van WO I reist de jonge Írisz Leiter van Wenen naar Boedapest. Daar ontdekt ze dat ze nog een broer heeft. De zoektocht naar hem blijkt niet zonder gevaar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sunset

1913, Europa staat aan de vooravond van WO I: de twintigjarige Írisz Leiter, die haar jeugd in een weeshuis heeft doorgebracht, reist van Wenen naar Boedapest, de toen twee belangrijkste steden van het grote Habsburgse Rijk. In Boedapest, haar geboorteplaats, solliciteert ze naar een betrekking als hoedemaakster in het vermaarde en chique hoedenmagazijn dat ooit van haar, bij een ongeval omgekomen ouders was. Wanneer ze ontdekt dat ze nog een broer heeft, zet ze alles op alles om hem te vinden – een zoektocht die niet zonder gevaar blijkt te zijn. Maar Írisz is vastberaden, ook duistere geheimen uit het verleden schrikken haar niet af.

Regisseur László Nemes maakte in 2015 diepe indruk met het Auschwitz-drama Son of Saul, waarmee hij o.a. een Oscar won. Zijn nieuweling Sunset is, net als zijn voorganger, geschoten op 35mm door cameraman Mátyás Erdély. Dat leverde prachtige, sfeervolle beelden op die bezwangerd zijn van verwarring, mysterie en gevaar. Winnaar FIPRESCI-prijs, Venetië 2018.

NRC Handelsblad

Even grensverleggend als SON OF SAUL