Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

High Life

De Franse topregisseur Claire Denis bewandelt nieuwe wegen in deze Engelstalige sciencefictionfilm over een voortplantingsexperiment in de ruimte. Maar het is ook een typische Denis-film met seksualiteit en isolement als belangrijkste thema's.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

High Life

Een groep veroordeelde criminelen heeft in ruil voor strafvermindering ingestemd mee te doen aan een 'voortplantingsexperiment' in de ruimte. De lange reis in het ruimteschip, dat ergens ver voorbij ons zonnestelsel de leegte doorkruist, verloopt niet zonder spanningen en moeilijkheden. Uiteindelijk blijven Monte (Robert Pattinson), een man met een grote zelfdiscipline, en zijn aan boord geboren dochter Willow over – ze zijn op weg naar een zwart gat. Wat is met de anderen gebeurd?

Met films als Beau travail, 35 rhums en Un beau soleil intérieur wordt de Franse regisseur Claire Denis gerekend tot een van de meest toonaangevende regisseurs van dit moment. Met haar nieuwe film High Life verkent ze nieuwe paden: het is haar eerste sciencefictionfilm én het is haar eerste Engelstalige film. Maar het is natuurlijk wel een Denis-film, waarin zij haar visie geeft op seksualiteit, isolement en onvoorwaardelijke liefde. Ook met Juliette Binoche in een van de meest opmerkelijke masturbatiescènes ooit op film vastgelegd.

de Volkskrant

Krachtvoer voor de avontuurlijke filmkijker: geen rem te bekennen, geen idee is te gek.

Trouw

Dit is een film die groots wil zijn en daar ook in slaagt.