Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Ash is Purest White

De Chinese regisseur Jia Zhangke brengt al decennia het hedendaagse China in beeld: wat heeft de ongebreidelde economische groei gedaan met de levens van de gewone Chinees? In dit liefdesdrama over danseres Qiao is dat niet anders.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ash is Purest White

De Chinese regisseur Jia Zhangke geldt als een van de voornaamste chroniqueurs van het moderne China, een land dat de afgelopen decennia gekenmerkt werd door een enorme economische groei en de daarmee gepaard gaande veranderingen. De welvaart is gestegen, maar de schaduwzijde van die ontwikkelingen is groot, zo laat Jia zien in films als Unknown Pleasures, Still Life en A Touch of Sin. Zo ook in het liefdesdrama Ash is Purest White; het verhaal omspant zestien jaar, wat Jia de kans biedt het veranderende China te tonen. In al deze films speelt zijn muze en vrouw Zhao Tao een van de hoofdrollen.

2001, het noordwesten van China: in een mijnstadje woont de jonge danseres Qiao (Zhao), die haar hart verpand heeft aan de lokale misdaadbaas Bin. Nadat zij hem gered heeft van een hinderlaag draait ze voor vijf jaar de gevangenis in. Eenmaal vrij zoekt ze hem op in de hoop het oude leven weer op te pakken. Maar kan dat nog?

de Volkskrant

… een mooie reflectie op broederschap, eer en traditie in het snel veranderende China.

NRC Handelsblad

Het is Jia's beeldtaal die imponeert.