Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Return

Overrompelend speelfilmdebuut van de Russische regisseur Andrej Zvjagintsev. Na een twaalfjarige afwezigheid keert de vader van Andrej en Ivan terug. Hij neemt de twee mee op een mysterieuze, hallucinante reis.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Return

Dit overrompelend speelfilmdebuut van de Russische regisseur Andrej Zvjagintsev won talloze prijzen, waaronder de Gouden Leeuw bij het filmfestival van Venetië. Stilistisch en thematisch treedt Zvjagintsev met deze film op zeer overtuigende wijze in de voetsporen van die andere Russische meestercineast, Andrej Tarkovski.

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert op een dag de vader van de broertjes Andrej en Ivan terug. Hij neemt de twee mee op een lange reis naar een onbekende bestemming, ergens in het verre noorden van Rusland. Andrej schikt zich naar de wensen van zijn vader, de jongere Ivan daarentegen verzet zich sterk tegen de man die hij nooit heeft gekend. De Spartaanse opvattingen van de vader stellen de jongens zwaar op de proef.

De mysterieuze reis, het prachtige camerawerk, de hypnotiserende soundtrack en het van Russische mystiek doordrenkte verhaal zorgen voor een onvergetelijke filmische ervaring.