Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

For a Happy Life - Cinéma Arabe

Cinéma Arabe Premieres
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

For a Happy Life - Cinéma Arabe

In het diepste geheim is de zeventienjarige Amel al een jaar samen met Mashir, de oudere broer van haar schoolvriendin Sima. Hoewel Amel in het Pakistaanse gezin altijd welkom is, weten zij en Mashir heel goed dat zijn ouders een relatie met een niet-Pakistaans meisje nooit zullen goedkeuren. Maar hun verliefdheid overstemt hun twijfels over de toekomst. Totdat die toekomst ineens pal voor hun neus staat als Noor, het nichtje van Sima en Mashir, naar Brussel verhuist.

Dit sterk geschreven en geacteerde drama plaatst de twee geliefden voor een onmogelijke keuze: trouw blijven aan hun liefde, of loyaal zijn aan familie, traditie en vriendschap? Amel komt in een emotionele wervelstorm terecht, met onverwacht dramatische gevolgen.

Wo 8 mei en zo 12 mei met voorfilm:
Unforgettable memory of a friend
Wissam Charaf | France, Lebanon | 2018 | drama | 27 min. | Arabic spoken – English subtitles
Beiroet, 1985. Chadi is de kleinste, maar ook de slimste van zijn klas; en heimelijk verliefd op Raya. Als blijkt dat hij zijn talenten kan gebruiken om een wit voetje bij haar te halen, aarzelt hij niet. Maar of de misdaad ook loont? Een nostalgische, in jaren 80-hits gedoopte terugblik op de blauwe plekken die de puberteit met zich meebrengt.