Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Tazzeka - Cinéma Arabe

Cinéma Arabe Premieres
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tazzeka - Cinéma Arabe

In een dorpje aan de voet van het Rifgebergte woont Elias samen met zijn oma. Hij is een bevlogen kok, die zijn inspiratie haalt uit grootmoeders kookkunst en de haute cuisine van sterrenchef Joël Robuchon, wiens recepten hij uit zijn hoofd kent. In de keuken van het lokale restaurant wordt zijn talent gewaardeerd, maar kan hij zijn creativiteit nauwelijks kwijt. Door twee afzonderlijke ontmoetingen voelt hij zich aangespoord om zijn heil in Frankrijk te zoeken.

Tazzeka verbeeldt de fantasie van velen, maar laat die droom hard botsen op de realiteit. De wereldstad Parijs slaat een deuk in Elias’ zelfvertrouwen – zelfs naar huis bellen durft hij niet meer. Een nieuwe vriendschap voert hem langzaam terug naar zijn passie en zijn roots.

Vr 10 mei en za 11 mei met voorfilm:
Le chant d’Ahmed
Foued Mansour | France | 2018 | drama | 29 min. | French, Arabic spoken – English subtitles
Zestiger Ahmed werkt al bijna dertig jaar in een van de laatst overgebleven openbare badhuizen in Parijs. Op een dag krijgt hij de jonge ex-delinquent Mike onder zijn hoede. Het wordt hem snel duidelijk dat hij Mike een hoop te leren heeft; maar dat blijkt andersom net zo. Tussen deze twee verloren zielen groeit een bijzondere band.