Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Fatima - Cinéma Arabe

15 years Cinéma Arabe
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fatima - Cinéma Arabe

In een Franse provinciestad woont de gescheiden Fatima met haar twee dochters. Ze heeft er alles voor over om hen een goede toekomst te bezorgen; dus wanneer haar oudste dochter medicijnen wil studeren brengt zij haar gouden sieraden naar de lommerd en neemt ze er zonder morren nog een schoonmaakbaantje bij. Maar haar lage maatschappelijke positie ergert haar jongste dochter; zij verwijt haar moeder, die in het Frans nooit heeft leren lezen en schrijven, dat ze achterlijk is.

Haar diepere gedachten en gevoelens brengt Fatima tot uiting in haar Arabische dagboek, vol poëtische teksten waarin een eigen, authentiek stemgeluid klinkt. Dit levensechte, heroïsche en ontroerende portret won in 2016 de Franse Oscar voor Beste Film.

Vr 10 mei met voorfilm:
Elevate
Hamida Issa | Qatar | 2017 | drama | 14 min. | English spoken – English subtitles
In haar luxe villa stapt de jonge, steenrijke Latifa samen met haar dienstmeisje Rosie in de lift. Als die abrupt vastloopt, krijgt Rosie zonder aanleiding de schuld van het defect. Geëmotioneerd besluit ze haar werkgeefster eens goed de waarheid te zeggen. Plotseling betreedt Latifa op magische wijze de wereld van haar voorouders.