Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

My Summer of Love - Pride!

Tijdens een lamlendige zomer ontmoet arbeidersdochter Mona de kakkineuze Tamsin. De verveling wordt verdreven, de liefde bloeit op. Maar voor hoe lang? Met Natalie Press en Emily Blunt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

My Summer of Love

Een tijd vol drukkende lamlendigheid, zo ervaren de twee tienermeisjes Mona en Tamsin hun zomer op het platteland van Yorkshire. Maar aan die verveling komt een eind als ze elkaar ontmoeten; er gaan nieuwe werelden voor ze open. Niet alleen verbazen ze zich over hun verschillende komaf – Mona groeide op in een crimineel arbeidersgezin, Tamsin komt uit een chique upperclass milieu – ook ontdekken ze de liefde met elkaar. Tamsins manipulatieve karakter komt de ontluikende liefde tussen de twee niet ten goede. Ook Mona's net uit de gevangenis vrijgelaten broer Phil, nu een wedergeboren christen, vormt een complicerende factor.

Lang heeft regisseur Pawel Pawlikowski gezocht naar twee tienermeisjes die de rollen van Mona en Tamsin zouden kunnen vertolken. Maar hun karakters bleken voor een niet-professionele actrice toch te complex, zodat hij uiteindelijk besloot met professionals in zee te gaan: Natalie Press als Mona en Emily Blunt als Tamsin. Paddy Considine speelt Phil.