Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Queen of Hearts

Advocaat Anne heeft het goed voor elkaar: mooie baan, prachtig huis, leuk gezin. Ze zet alles op het spel als ze de 16-jarige Gustav verleidt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Queen of Hearts

"Mijn grootste angst is dat op een dag alles weg is", zegt advocaat familierecht Anne ergens. Een terechte angst, want haar leven lijkt perfect. Niet alleen heeft ze een uitstekende baan, ze woont ook in een prachtig huis met haar man Peter en twee dochters. Dan komt op een dag de 16-jarige Gustav de zeepbel doorprikken, de zoon van Peter uit een eerder huwelijk. Nadat hij in Stockholm in aanraking is gekomen met de politie, leek het zijn familie een goed idee om even bij zijn vader in Denemarken in te trekken. Anne is aanvankelijk niet enthousiast, maar als hij eenmaal gearriveerd is, ervaart ze zijn aanwezigheid als heel prikkelend. Uiteindelijk verleidt ze de jongen en dat heeft vergaande consequenties. Anne is echter niet van plan alles kwijt te raken.

Regisseur May el-Toukhy biedt de Deense actrice Trine Dyrholm alle ruimte om het complexe personage van Anne reliëf te geven. Dat resulteerde in intens en briljant acteerwerk.

Only on Mon August 5 with English subs at 9:30 pm

NRC Handelsblad

Een plausibel en aangrijpend verhaal van een vrouw die zich in haar eigen spinnenweb vastdraait.

de Volkskrant

Queen of Hearts (...) is gedurfd ambigu met zijn vragen over seks en misbruik.