Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Claire's Camera - voorpremière

"Als ik een foto van je maak, ben je daarna niet meer dezelfde persoon", beweert muzieklerares Claire (Isabelle Huppert). Tijdens het filmfestival van Cannes laat ze zien dat dat zo is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Claire's Camera

Hoe groot is de macht van het beeld? Deze vraag vormt de grondslag voor deze lichte en filosofische komedie van de Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sangsoo, die bij het filmfestival van Cannes in 2017 heel positief werd ontvangen.

"Als ik een foto van je maak, ben je daarna niet meer dezelfde persoon", beweert muzieklerares Claire (Isabelle Huppert), die voortdurend mensen met haar polaroid fotografeert. Ze is net gearriveerd in het Zuid-Franse Cannes, waar op dat moment het beroemde filmfestival gaande is. Op het strand ontmoet ze de jonge Manhee, die in dienst was van regisseur So Wansoo; diens nieuwe film zal tijdens het festival zijn wereldpremière beleven. Manhee is echter net ontslagen door So's sales agent Nam Yanghye. Ze zou oneerlijk zijn, beweert Nam, maar de ware reden is haar ongenoegen over het feit dat Manhee het bed heeft gedeeld met So. Claire ontmoet ook So en Nam, en ze fotografeert hen ook. En inderdaad, daarna is er iets veranderd.