Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

The Day After

De vrouw van uitgever Bongwon verdenkt hem ervan vreemd te gaan met zijn nieuwe assistente. Maar dat is niet waar – hij ging vreemd met zijn vorige assistente.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Day After

2017 was een zeer productief jaar voor de Zuid-Koreaanse regisseur Hong Sangsoo., want in dat jaar maakte hij drie films die alle drie in Nederland zijn uitgebracht: On the Beach at Night Alone, Claire's Camera en The Day After – wederom een verhaal over liefdesleugens en -bedrog.

Literair uitgever Bongwan is samen zijn nieuwe assistente Areum op kantoor als zijn vrouw plotseling binnenkomt. Zij vermoedt overspel, maar de realiteit is complexer. Bongwan ging vreemd met een vorige assistente, die kortgeleden is vertrokken. Ook al spint hij een web aan leugens om zijn eigen hachje te redden, de argwaan blijft. Deze man is niet te vertrouwen.

Hong schakelt op onvoorspelbare wijze door ruimte en tijd om de weemoedige herinneringen van Bongwan aan zijn geliefde assistente te verbeelden. Kijken naar The Day After vergt dus eenzelfde soort achterdocht als luisteren naar de leugens van Bongwan: ergens valt een kern van waarheid te bespeuren, maar een scherp oog is nodig die te herkennen.

Only on Mon Aug 12 with English subs at 7:15 pm

NRC Handelsblad

Laconiek en droogkomisch, naast hilarisch ook dieptragisch

Het Parool

Hong Sangsoo speelt meesterlijk met de structuur van zijn vertellingen.