Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Nina Wu

#MeToo-verhaal over de Taiwanese actrice Nina. Haar droom komt uit als ze eindelijk een rol in een grote film krijgt. Tijdens de opnames wordt ze door de regisseur voortdurend gekleineerd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nina Wu

Dat de wereld van de film niet enkel glitter en glamour is, weten we sinds de affaire-Harvey Weinstein, waaruit de #MeToo-beweging is voortgekomen en Weinstein bleek niet de enige die zich misdroeg. Regisseur Midi Z laat in dit stijlvolle, soms surrealistische drama zien hoe die praktijken eruitzien. Hoofdrolspeelster Wu Ke-xi schreef het scenario.

De Taiwanese Nina Wu (Wu), die al acht jaar probeert door te breken als actrice, ziet haar droom in vervulling gaan als ze wordt benaderd voor een rol in een blockbuster. Ze moet wel even slikken, want de film bevat een gepeperde seksscène waarvoor ze uit de kleren moet. Maar ze besluit de rol toch aan te nemen. De opnames zijn een ware kwelling, vooral omdat de regisseur haar als een stuk vuil behandelt. Met moeite weet ze het project te voltooien. De film wordt een groot succes, maar met Nina gaat het minder: ze heeft last van nachtmerries waarin een mysterieuze vrouw het op haar gemunt heeft.

Only on Monday October 28 with English subs at 5:15 pm.

de Volkskrant

… een aantrekkelijke mix van genres, van horror tot melodrama, waarbij de kijker vaak op het verkeerde been wordt gezet.

NRC Handelsblad

#MeToo à la David Lynch