Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Sorry We Missed You

Hoe je gezin draaiend te houden in het Engeland van nu? Ex-bouwvakker Ricky krijgt de kans om aan de slag te gaan als pakketbezorger. Daarvoor moet wel een busje worden gekocht… op afbetaling.

Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Sorry We Missed You

In 2014 kondigde de Britse regisseur Ken Loach aan na zijn Jimmy's Hall te zullen stoppen met filmen. Niettemin maakte hij in 2016 I, Daniel Blake, zijn grootste succes tot dan toe. Dit zou echt zijn laatste film zijn, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: hij heeft een nieuwe film gemaakt, Sorry We Missed You, waarin hij, zoals altijd, zijn sympathie voor de Britse werkende klasse niet onder stoelen of banken steekt.

Newcastle, anno nu: het is voor de voormalige bouwvakker Ricky en zijn in de thuiszorg werkende vrouw Abby een enorme opgave om hun gezin met twee kinderen draaiende te houden. Dan dient zich een mooie kans aan: een franchisedeal met een postorderbedrijf, zodat Ricky voor zichzelf kan beginnen als pakketbezorger. Hij heeft echter wel een busje nodig en dat koopt hij op afbetaling. Maar de werkdruk blijkt torenhoog, de vele regeltjes en protocollen onmogelijk na te leven. Die mooie kans blijkt een molensteen om de nek van het gezin.

de Volkskrant

De 83-jarige Loach, altijd al meester van de empathie, toont zich in topvorm.

NRC Handelsblad

… minstens net zo vakkundig gemaakt, urgent en effectief als voorganger I, Daniel Blake.