Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

My Own Private Idaho - Queer Pioneers

Mannelijk prostitué Mike gaat samen met zijn beste vriend Scott op zoek naar zijn moeder. Mike wordt briljant vertolkt de veel te jong overleden River Phoenix. Met voorgesprek.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tweede aflevering van Queer Pioneers, een nieuw Rialto-programma, waarin we een podium geven aan filmmakers die grenzen hebben verlegd op het gebied van seksualiteit, geaardheid en gender. Op 12 november draaien we My Own Private Idaho (1991) van Gus van Sant. Een bitterzoete film over vriendschap, de liefde tussen twee mannen, en het vinden van een thuis. Voorafgaand aan de film schuift regisseur Lukas Dhont (Girl) aan voor een gesprek over queer films.

My Own Private Idaho

De homoseksuele Mike (River Phoenix), die aan de slaapziekte narcolepsie lijdt, komt aan de kost als prostitué die zowel mannen als vrouwen aan hun gerief helpt. Tijdens een klusje ontmoet hij Scott (Keanu Reeves). Ook Scott is prostitué, zij het dat hij hetero is. De twee worden beste vrienden, al gaan de gevoelens van Mike veel verder. Op een dag besluit Mike op zoek te gaan naar zijn moeder, die hem al op jonge leeftijd heeft verlaten. Scott gaat mee.

My Own Private Idaho betekende de doorbraak bij het grote publiek voor regisseur Gus van Sant, die later veel indruk maakte met Elephant (2003). Van Sant staat bekend als een queer auteur, die met Mala Noche (1990) een film maakte over de homoseksuele dichter Walt Curtis, in Even Cowgirls Get the Blues (1993) een liftende cowgirl haar lesbische geaardheid liet ontdekken, en menig hart stal met Milk (2009), over de eerste verkozen politicus van Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit.

Gratis biertje!
Speciaal voor jullie geregeld: het fijne biertje Polyamorie van Oedipus Brewing. Voor alle pioniers en ontdekkers onder ons. American Pale Ale (Mama) gecombineerd met een Berliner Weisse (Vogelen) en daar is mango aan toegevoegd. Alleen vanavond verkrijgbaar aan de bar, gratis op vertoon van je kaartje (zolang de voorraad strekt). Met grootse dank aan Oedipus Brewing.