Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

And Then We Danced

De getalenteerde danser Merab, lid van Nationale Georgische Dansensemble, wordt verliefd op zijn grootste concurrent, Irakli. Moeilijk in een homo-onvriendelijk land als Georgië.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

And Then We Danced

Georgië is een traditioneel land waar de cultuur stevig ingebed is in nationale trots en orthodox-christelijke waarden. Dat manifesteert zich ook in de Georgische dans, een kunstvorm die o.m. beoefend wordt aan het Nationale Georgische Dansensemble. De zestien traditionele dansen die daar worden onderwezen vormen een eerbetoon aan de geest van de natie. Al van kinds af aan traint hier Merab, een getalenteerd, eigenzinnige danser, samen met zijn danspartner Mary om die dansen onder de knie te krijgen. Zijn leven komt volledig op zijn kop te staan als Irakli zich aansluit bij het ensemble, een charismatische, eveneens zeer getalenteerde danser. Hij vormt niet alleen Merabs grootste concurrent, hij wordt ook het object van intens verlangen.

Regisseur Levan Akin ziet zijn land steeds conservatiever en intoleranter worden en hoopt hierin verandering te kunnen brengen met dit liefdevolle, in warm licht gefilmde portret van de liefde tussen twee mannen. And Then We Danced is de Zweedse Oscar-inzending.

NRC Handelsblad

Dansen om te leven in conservatief Georgië

de Volkskrant

Al dansend de grenzen en vooroordelen slechten: in And Then We Danced kan het