Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Female Trouble - Queer Pioneers

Vies en provocerend, deze film van John Waters over de bizarre avonturen van probleemgeval Dawn Davenport. Met fameus dragqueen Divine in de hoofdrol.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Female Trouble

Dawn Davenport is op zijn zachtst gezegd een probleemgeval. Deze heetgebakerde middelbare scholier, prachtig vertolkt door acteur, zanger en dragqueen Divine, gaat helemaal uit haar dak als ze voor kerst van haar ouders de verkeerde cha-cha-schoenen krijgt. In haar woede trapt ze de andere presentjes kapot, kiepert de kerstboom om en loopt vervolgens weg van huis. Al snel belandt ze in een wereld van criminaliteit en avontuur, met  diefstal, zwangerschap, beroemdheid en... moord.

Female Trouble is weliswaar niet zo 'smerig' als voorganger en cult klassieker Pink Flamingos, maar is wel minstens zo choquerend. Regisseur John Waters voelde zich van kinds af aan al van al aangetrokken tot de zelfkant van de maatschappij, en zette met zijn eerste films de filmwereld op z'n kop. Deze film droeg hij op aan Manson Family-lid Charles 'Tex' Watson, die hem inspireerde tot het thema 'misdaad is schoonheid'. Later brak Waters met Hairspray en Cry Baby door bij het grote publiek.

Naast de vertoning van Female Trouble, deze heerlijke low budget, komische, X-rated en extravagante film, gebeurt er meer deze avond, en dat in samenwerking met het International Queer & Migrant Film Festival.

Zo wordt voorafgaand aan de hoofdfilm de korte film Janus vertoond van de Congolese regisseur Moïse Kabongo, een spirituele reis die het leven verkent van een jonge queer midden in de Mexicaanse vogue scene.
Kabongo is aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.