Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Third Wife

Vietnam, 19e eeuw: zinnelijk en sereen verteld verhaal over de 14-jarige May, de derde vrouw van grootgrondbezitter Hung. Haar voornaamste taak: het baren van een zoon.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Platteland van Vietnam, eind 19e eeuw: de 14-jarige May wordt de derde vrouw van de veel oudere grootgrondbezitter Hung. Eenmaal gearriveerd wordt ze met veel feestelijk ceremonieel verwelkomd. Maar het feestelijke is na de eerste huwelijksnacht al snel verdwenen: May begrijpt dat haar belangrijkste taak in het leven het baren van een zoon zal zijn – voor gevoelens van liefde en verlangen tussen de echtelieden is geen plaats. Zo was ze een kind, ineens leidt ze een volwassen bestaan, en dat valt May zwaar. Maar ze ontdekt ook nieuwe gevoelens.

Het levensverhaal van haar overgrootmoeder inspireerde debuterend regisseur Ash Mayfair tot het maken van deze film, die sterk Zhang Yimou's meesterwerk Raise the Red Lantern (1991) in herinnering roept. Het is niet alleen een zinnelijk en sereen gefilmd verhaal over onderdrukte verlangens, het is ook een aanklacht tegen een sterk patriarchale maatschappij, waarin een vrouw geen andere rol heeft dan die van een broedmachine.

de Volkskrant

Op den duur wordt ieder beeld beladen en betekenisvol in de verpletterende debuutfilm van (...) Ash Mayfair.

NRC Handelsblad