Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Way Home - Buddy Film Night@Rialto

The Buddy Film Project is er voor gevluchte filmmakers en creatieven. Leer dit project kennen en zie tegelijk een paar mooie films. Na afloop: borrel.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gevluchte filmmakers en creatieven die in Nederland zijn beland – hoe zorg je ervoor dat zij hier hun plek vinden, dat zij hier een creatieve uitlaatklep geboden krijgen? Stichting The Buddy Film Project biedt een platform en een netwerk om ze daarbij te helpen – met Buddy Film Casting en Buddy Film Productions.

Tijdens de eerste Buddy Film Night in Rialto is iedereen welkom om met elkaar in contact te komen, The Buddy Film Project beter te leren kennen en prachtige films te kijken. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting.

Om 19.15 wordt iedereen welkom geheten met koffie/thee en Arabische patisserie, waarna het programma begint met twee korte voorfilms. Daarna de hoofdfilm: The Way Home van Wael Kadlo, een documentaire die tijdens het IDFA van 2018 zijn première beleefde. Na afloop is er een borrel op Rialto's entresol.

Host van de avond is Riom Soumete, redacteur, verslaggever en productiemedewerker van The Buddy Film Project.

The Way Home

Het ziet eruit als het begin van een warm samenzijn, wanneer filmmaker Wael Kadlo zijn moeder van het vliegveld in Beiroet ophaalt. Maar Kadlo, geboren in het Damascus van 1980, wil zijn moeder anno nu de nodige vragen stellen.

Nadat zijn ouders scheidden toen hij een peuter was, groeide hij op bij zijn oma. Beide ouders zag hij daarna weinig. Terwijl moeder en zoon samen snijbonen schoonmaken, komt zijn pijnlijke relaas naar boven. Haar licht beschuldigende vraag of hij zijn grootmoeder ‘moeder’ noemt, spreekt boekdelen. Hun verhalen zijn doorvlochten met opnamen van plekken die in Kadlo’s jeugd van vitaal belang waren en waar later burgerprotesten plaatsvonden toen Syrië in hevige crisis verkeerde. Ook daar heeft zijn moeder zo haar gedachten over. (tekst: IDFA)

met voorfilm:
Zwart (Black) (r: Tommie Geraedts, 7', fictie)