Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Lighthouse - LA RIOT

LA RIOT presenteert The Lighthouse: een in prachtig zwart-wit verteld verhaal over vertwijfeling en waanzin. Een vuurtorenwachter en zijn assistent kunnen door een zware storm het vuurtoreneiland niet meer verlaten.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Lighthouse

Eind 19e eeuw, op een onherbergzaam eilandje ergens voor de kust van New England wordt de vroegere houthakker Ephraim Winslow de nieuwe assistent van de zwijgzame vuurtorenwachter Thomas Wake. Kennelijk is Wake's vorige assistent krankzinnig geworden. Hun dienst, met zwaar werk onder barre omstandigheden, zal vier weken duren. Wake waarschuwt Winslow nooit een zeemeeuw iets aan te doen, want dat brengt ongeluk. Maar natuurlijk doet hij dat wel. Een dag voordat de dienst erop zit, steekt er een zware storm op. De mannen kunnen geen kant meer op.

In grootse stijl vertelt Eggers een mysterieus en donker verhaal over eenzaamheid, vertwijfeling en waanzin, waarvoor hij samen met zijn broer Max het scenario schreef. Hij doet dat in adembenemend fraaie zwart-witbeelden, gevat in een nu in onbruik geraakt beeldformaat dat het gevoel van 'opgesloten zijn' versterkt. Tel daar het uitstekend acteerwerk van hoofdrolspelers Willem Dafoe en Robert Pattinson bij op, en duidelijk wordt waarom deze film dé sensatie was bij het afgelopen filmfestival van Cannes.

The Lighthouse gaat op 27 februari in première.

Bij de aankomende editie van LA RIOT zal Rowan Stol een korte inleiding geven bij de film. Daarnaast is op het entresol voorafgaand en na de film een foto-expositie te zien met het werk van Justus de Rode.