Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

La vérité

Fabienne, grande dame van de Franse cinema, heeft haar memoires gepubliceerd, dochter Lumir denkt er het hare van. Met Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

La vérité

De Japanse regisseur Kore-eda Hirokazu heeft een scherp oog voor de onderlinge verhoudingen binnen families. Denk aan Like Father, Like Son en Gouden Palm-winnaar Shoplifters. Met grote precisie weet hij zijn vinger op de zere plek te leggen, maar doet dat altijd met humor en warmte. Vaak ligt de oorsprong van een conflict in het verleden; in zijn nieuwste film, La vérité, is dat niet anders. Dit in Frankrijk gesitueerde moeder-dochterdrama kent een all star-cast met Catherine Deneuve, Juliette Binoche en Ethan Hawke.

Actrice Fabienne (Deneuve), de Grande Dame van de Franse cinema, heeft haar memoires gepubliceerd onder de titel De waarheid. Om dat te vieren is haar dochter Lumir (Binoche) samen met haar man Hank (Hawke) en dochtertje uit New York overgekomen. De verstandhouding tussen moeder en dochter, zo wordt meteen duidelijk, is allesbehalve warm. Lumir stoort zich er enorm aan dat haar moeder bepaalde zaken in haar memoires niet heeft genoemd. Een confrontatie is onvermijdelijk. 

NRC Handelsblad

‘Een Ă©chte Kore-eda; een fijnzinnig familiedrama.