Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Paradise Drifters - Nederlandse Filmnacht

Zevende editie van de Nederlandse Filmnacht. Drie jongeren aan de zelfkant van de maatschappij ontmoeten elkaar onderweg naar Zuid-Europa, naar een beter bestaan. Lastig.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Deze zevende editie van de Nederlandse Filmnacht presenteert het speelfilmdebuut van scenarist-regisseur Mees Peijnenburg: Paradise Drifters, die tijdens het afgelopen IFFR zijn wereldpremière beleefde.

Paradise Drifters

Ergens onderweg naar Zuid-Europa ontmoeten Yousef, Chloë en Lorenzo elkaar – drie jongeren die op weg zijn naar een hopelijk beter bestaan, nadat het ze tot dan toe niet echt heeft meegezeten. Yousef heeft net een jeugdinrichting verlaten, maar heeft geen familie om op terug te vallen, Chloë is zwanger geworden van haar stiefvader en moest vertrekken, terwijl Lorenzo hoopt met drugssmokkel snel en makkelijk geld te verdienen. Ook al trekken de drie nu gezamenlijk op, veel beter is het er allemaal niet op geworden, al was het maar omdat ze elkaar niet echt vertrouwen.

In deze gefragmenteerd vertelde, door hemzelf geschreven roadmovie spaart regisseur Mees Peijnenburg zijn personages niet: de wereld is hard en meedogenloos, de zoektocht naar wat liefde en geborgenheid is vol obstakels. Zodra ze elkaar wat meer leren vertrouwen blijkt er toch een sprankje licht te zijn. Met Jonas Smulders, Bilal Wahib en een debuterende Tamar van Waning in de hoofdrollen.