Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Lunana: A Yak in the Classroom - CinemAsia

Het CinemAsia Film Festival in Rialto: vijf dagen lang het beste dat de huidige Aziatische cinema te bieden heeft. Van 4 t/m 8 maart.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Lunana: A Yak in the Classroom

Een jonge leraar uit Bhutan wordt met zichzelf geconfronteerd wanneer hij van de de hoofdstad naar het extreem afgelegen bergdorpje Lunana wordt gestuurd om daar les te geven. Zijn nieuwe primitieve leef- en werkomgeving vallen hem zwaar, zeker als hij die vergelijkt met zijn meer ‘Westerse’ leven thuis. Zo is er geen elektriciteit in het Himalaya-dorpjeiciteit, er zijn geen schoolboeken en er is een ernstig gebrek aan ‘luxe’ schoolspullen.Door de warmte en de generositeit van de dorpsbewoners, leert hij echter het leven van een andere kant zien en koestert hij de ervaringen die hij eerder zo verafschuwde.

De film werd heel toepasselijk geschoten met behulp van zonnebatterijen, omdat, net als in de film, Lunana niet beschikt over de hoeveel elektriciteit die nodig is bij normale filmopnames. Achter de schermen ervoeren cast en crew dus precies hoe het leven er in Lunana aan toe gaat, wat het liefdevolle portret van dit bijzondere dorp wellicht verklaart.

Competition