Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN

Rialto heeft twee vestigingen: Rialto De Pijp en Rialto VU. Let goed op voor welke locatie je tickets koopt! Meer info

Bekijk de trailer

Drama Girl - LA RIOT

Wat is echt, wat verzonnen? De 26-jarige danseres en artiest Leyla de Muynck speelt belangrijke gebeurtenissen uit haar leven na.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Drama Girl

Mensen baseren hun identiteit op het verhaal dat ze over hun eigen leven vertellen. Regisseur Vincent Boy Kars, die zichzelf nadrukkelijk als millennial afficheert, nam deze psychologische theorie als uitgangspunt voor dit opmerkelijke filmexperiment: een deconstructie van het dramagenre, een onderzoek naar de relatie tussen fictie, documentaire, realiteit en "alles ertussenin".

Centraal staat een jonge vrouw: de 26-jarige danseres en artiest Leyla de Muynck. Zij krijgt van Kars de kans om in het reine te komen met haar verleden door een aantal lastige en bepalende gebeurtenissen uit het verleden na te spelen. Dat doet ze niet alleen: professionele acteurs vervullen de rollen van de mensen die zo belangrijk zijn geweest: Pierre Bokma als haar vader, Elsie de Brauw als haar moeder, terwijl Jonas Smulders de rol van het vriendje vertolkt. Samen met Kars proberen ze na te gaan hoe mensen zo'n levensverhaal creëren, maar ook hoe dat verhaal verstoord raakt door traumatische gebeurtenissen.

Bij deze editie van LA RIOT is regisseur Vincent Boy Kars aanwezig voor een Q&A na afloop.