Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

About Endlessness

Het leven is groots en mooi, maar tegelijk wreed en banaal. Regisseur Roy Andersson laat dat zien in deze caleidoscopische ode aan de kwetsbare mens. Winnaar Zilveren Leeuw, Venetië.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

About Endlessness

Het leven is groots maar ook banaal, er is verbluffende schoonheid en tegelijk brute wreedheid, het is even logisch als absurd. Dat liet de Zweedse regisseur Roy Andersson al zien in zijn eerste speelfilm, Songs From the Second Floor, in zijn nieuweling About Endlessness doet hij dat opnieuw. Op de hem kenmerkende, caleidoscopische wijze verweeft hij een aantal schijnbaar los van elkaar staande taferelen.

Een vader strikt in de stromende regen de veters van zijn dochter; tienermeisjes staan voor een café te dansen; een invalide oorlogsveteraan zit langs de kant van de weg; een meisje houdt voor het eerst de hand van haar geliefde vast; een man sleept een kruis; een verslagen leger marcheert naar een krijgsgevangenenkamp; een stel zweeft boven het door oorlog verwoeste Keulen. De zachte stem van een vrouw gidst ons als een Sheherazade door deze wereld. Bekroond met de Zilveren Leeuw voor Beste Regie bij het afgelopen filmfestival van Venetië.

de Volkskrant

... Roy Andersson bezit een onverminderd scherp oog voor het menselijk tekort.