Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Girl

De 15-jarige Lara, een prachtrol van de debuterende Victor Polster, droomt van een carrière als ballerina. En die droom zou zomaar uit kunnen komen: ze heeft het talent en beschikt over doorzettingsvermogen en discipline...
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

De 15-jarige Lara, een prachtrol van de debuterende Victor Polster, droomt van een carrière als ballerina. En die droom zou zomaar uit kunnen komen: ze heeft het talent en beschikt over doorzettingsvermogen en discipline. Ze wordt dan ook aangenomen bij een van de beste balletscholen van België. Er is echter één, bijna onoverkomelijk probleem: Lara is in het verkeerde lichaam geboren – een jongenslichaam. Ze wil zo snel mogelijk de geslachtsverandering realiseren, haar vader staat haar in alles bij. Lara is echter ongeduldig, te ongeduldig.

Regisseur Lukas Dhont, Girl is zijn speelfilmdebuut, baseerde het door hemzelf geschreven verhaal op een krantenartikel over een jong meisje dat eveneens in het lichaam van een jongen was geboren. Dhont, die zelf als kind meer hield van 'meisjesdingen' als dansen en zingen dan van typische 'jongensactiviteiten' als ravotten en hutten bouwen, wilde heel graag het verhaal van dit dappere meisje vertellen. Bij het afgelopen filmfestival van Cannes vielen zowel Dhont als Polster in de prijzen.

De Volkskrant

"De jonge Victor Polster vertaalt het knappe script fenomenaal"

NRC

"Haar penis is haar vijand in indrukwekkende debuutfilm Girl"