Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Never Rarely Sometimes Always - voorpremière

Fijnzinnig drama over tiener Autumn, die samen met haar nichtje met de bus van Pennsylvania naar New York reist om een abortus te ondergaan. Een emotionele reis.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Never Rarely Sometimes Always

De 17-jarige Autumn woont met haar familie in een klein stadje in Pennsylvania. Ze is nogal humeurig en dat trekt vooral een wissel op de relatie met haar vader. Ze gaat dan ook door een moeilijke periode: ze is al een paar maanden zwanger – ongewenst zwanger – in de wetenschap dat de dokters in de buurt haar niet zullen helpen. De enige met wie ze hierover kan praten, is haar nichtje en beste vriendin Skylar. Deze heeft een adres in New York waar Autumn een abortus kan ondergaan, en zonder hun ouders iets te vertellen en met gestolen geld vertrekken de twee met de bus naar die stad. Het wordt een emotionele reis waarbij niet alles loopt zoals gepland.

Regisseur Eliza Hittman heeft met haar derde film, waarvoor ze ook het scenario schreef, een fijnzinnig en genuanceerd drama afgeleverd. Zonder grootse emoties te tonen, kruipt de film onder je huid, geholpen door het uitstekende acteerwerk van hoofdrolspelers Sidney Flanigan en Talia Ryder.