Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Fire Will Come

Brandstichter Amador keert na een gevangenisstraf terug in zijn geboortedorpje in Galicië. Zijn moeder is blij, de dorpelingen vertrouwen hem niet. En dan breekt er brand uit…
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fire Will Come

In een klein bergdorpje in het Spaanse Galicië reageert de dorpsgemeenschap bepaald niet enthousiast op de terugkeer van Amador, een zwijgzame man die een gevangenisstraf heeft uitgezeten voor brandstichting. Zijn moeder Benedicta, die hij gaat helpen met het hoeden van het vee, is blij hem te zien, maar de anderen behandelen hem als een paria. Zoals de titel al belooft, er breekt brand uit en natuurlijk krijgt Amador de schuld. Is hij de dader?

In Oliver Laxes derde speelfilm draait het niet zo zeer om de vraag wie de pyromaan is, maar veel meer wat er gebeurt als de mens ingrijpt in kwetsbare ecosystemen. Wat is er uiteindelijk gevaarlijker voor het dorp: de vlammenzee of projectontwikkelaars? Uiteraard is vuur, vooral 's nachts gefilmd, een van de hoofdrolspelers. Om op een veilige manier met de vlammen om te kunnen gaan, kreeg de filmcrew een uitgebreide training van professionele brandweerlieden. Onder meer bekroond in Cannes, 2019.