Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Öndög

Op de steppen van Mongolië wordt het lijk van een vrouw gevonden. Aan een piepjong agentje de taak om het lijk te bewaken, bijgestaan door een herderin. 's Nachts belanden ze in elkaars armen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Öndög

Het begint als een politiefilm: terwijl de zon ondergaat, rijdt een politiewagen over de Mongoolse steppen. Dan zien de politiemannen in het licht van hun koplampen iets vreselijks: het ontklede lijk van een vrouw. Meer agenten komen om de plaats delict te onderzoeken. Als zij vertrekken, blijft een 18-jarig groentje achter om het lijk te bewaken. Hij hoeft dat niet alleen te doen, want hij wordt bijgestaan door een herderin, die heel vaardig is met het geweer en dat is, gezien de vele hongerige wolven in de buurt, geen overbodige luxe. Terwijl de koude nacht valt, rookt ze een sigaretje en deelt haar lamssoep met hem. Uiteindelijk belanden de twee, beneveld door drank, in elkaars armen. En dan?

De Chinese regisseur Wang Quan'an vertelt met veel bijna terloopse dialogen een verhaal over liefde, oude tradities en het moderne leven, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor het majestueuze en weidse Mongoolse landschap. Genomineerd voor de Gouden Beer bij de Berlinale van 2019.

de Volkskrant

De overdonderende Mongoolse steppe van Öndög verdient een groot scherm