Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

House of Hummingbird

Veelbekroond semiautobiografisch verhaal van regisseur Kin Bora over de 14-jarige Eun-hee, die opgroeit in een liefdeloos gezin en het snel veranderende Zuid-Korea van de jaren 90.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

House of Hummingbird

Seoel, rond 1994: de 14-jarige Eun-hee groeit op in een liefdeloos middle class gezin. Haar ouders hebben nauwelijks aandacht voor haar als ze 's avonds vermoeid thuiskomen van het werk. Ze heeft nog oudere zus en een broer die haar regelmatig slaat. Op school gaat het ook maar zo zo, tot teleurstelling van haar ouders. Als ze niet op school is, hangt ze rond in karaokebars of gewoon op straat en probeert te ontdekken hoe liefde in elkaar zit. Maar echt contact met iemand heeft ze niet. Er is één lichtpuntje: Yong-ji, haar lerares Chinees. Zij luistert naar Eun-hee en weet door haar geslotenheid heen te breken.

Regisseur Kim Bora verweeft in haar debuutfilm de snelle economische ontwikkeling van Korea met de persoonlijke groei van haar hoofdpersonage naar volwassenheid. Natuurlijk gaan daarbij dingen mis, zoals het instorten van de Seongsu Brug. Dit semiautobiografische verhaal leverde haar tot nu toe 27 filmprijzen op.

de Volkskrant

De souplesse waarmee debuterend regisseur Bora Kim een nationaal trauma met haar ingetogen vertelling vervlecht, getuigt van zeldzaam filmtalent.

NRC Handelsblad

Zonder dat het ergens gekunsteld voelt, laten Kim en haar indrukwekkende hoofdrolspeelster Park Ji-hu je kijken naar de wereld zoals Eunhee die ziet.