Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

Un fils

Meeslepend Tunesisch familiedrama over Meriem, haar man Fares en hun zoontje Aziz. Als die laatste bij een aanslag gewond raakt, heeft dat totaal onvoorziene gevolgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Un fils

Tunesië, de zomer van 2011: het gaat Meriem en haar man Fares voor de wind: financieel gaat alles goed, ze hebben leuke vrienden en ze genieten vooral enorm van hun zoontje, Aziz. Op een dag gaat het vreselijk mis: op de terugweg van een dagje uit op het platteland wordt hun auto beschoten door terroristen, waarbij Aziz ernstig gewond raakt. Ze haasten zich naar het dichtstbij gelegen ziekenhuis, waar in allerijl bepaald moet worden wie het best geschikt is als bloeddonor. Dat onderzoek heeft een totaal onverwachte uitkomst en dit heeft verstrekkende consequenties.

Dit meeslepende en spannende familiedrama is het speelfilmdebuut van de Tunesische regisseur Mehdi Barsaoui, die ook tekende voor het scenario. Op ingenieuze wijze legt hij de mechanismes bloot die het alledaagse leven in het huidige Tunesië bepalen. Het leverde hem al een hele reeks filmprijzen op, waaronder de Orizzonte Award bij het filmfestival van Venetië, 2019.

de Volkskrant

... intrigerende, strak geregisseerde psychologische thriller.

NRC Handelsblad

Meriem en Fares worden in al hun complexiteit krachtig neergezet door Najla Ben Abdallah en Sami Bouajila [...].