Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Valley of the Gods

In grootse visuele stijl wordt het verhaal verteld van een reclameman, een steenrijke ondernemer en de Navajo-indianen. Met Josh Hartnett en John Malkovich.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Valley of the Gods

In het zuidoosten van Utah ligt een weids en monumentaal landschap: Valley of the Gods. Voor de Navajo-indianen is het heilige grond: in de rotsen huizen de geesten van hun voorouders. Het is daar dat reclameman John Ecas arriveert op het landgoed van de rijkste man ter wereld: Wes Tauros, een man die niet spreken kan. Ecas, die net door zijn vrouw is verlaten, is er op uitnodiging van Tauros, die wil dat hij zijn biografie schrijft. Ondertussen heeft het bedrijf van Tauros grond van de Valley of Gods gekocht om er op zoek te gaan naar ertsen. Daarvoor moeten tunnels door de heilige grond worden geboord, wat slecht valt bij de voorouders van de Navajo.

De Poolse regisseur Lech Majevski, van wie eerder The Mill and the Cross in Nederland was te zien, verweeft voor deze bij tijden bizarre film drie verhaallijnen en doet dat in visueel grootse stijl. Met Josh Hartnett als Ecas en John Malkovich als Tauros.

NRC Handelsblad

(,,,) een groot mythisch verhaal over machtige witte mannen en hun benarde situatie.

de Volkskrant

De metaforen en grote gebaren regeren in Valley of the Gods.