Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

A Girl Missing

Verpleegkundige Ichiko kan het heel goed vinden met de kleinkinderen van een van haar patiënten. Als er één ontvoerd wordt door haar neef, verandert alles dramatisch.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Girl Missing

Ichiko, een verpleegkundige in de thuiszorg, kan heel goed overweg met middelbare scholier Motoko en haar jongere zusje Saki, de kleindochters van een van haar patiënten. Als ze in een cafeetje de twee met huiswerk helpt, komt Ichiko haar tienerneef Tatsuo tegen. De volgende dag blijkt Saki niet thuisgekomen te zijn; de politie denkt dat Tatsuo achter de ontvoering zit. Ichiko wil met de familie open kaart spelen, maar Motoko weerhoudt haar ervan, bang als ze is dat Ichiko dan niet meer welkom zal zijn. Maar de waarheid komt toch aan het licht, met verstrekkende gevolgen, zeker als de media zich ermee gaan bemoeien. Heeft Ichiko iets te verbergen?

Regisseur Fukada Kôji, die ook het scenario schreef, schakelt voortdurend tussen twee tijden: die van vóór de ontvoering, als alles goed gaat in Ichiko's leven, en die van na de ontvoering, als ze alles is kwijtgeraakt. Ichiko is een complex personage, zo blijkt, dat weergaloos wordt vertolkt door de Japanse actrice Mariko Tsutsui.

NRC Handelsblad

Een film die vol zit met veelzeggende, subtiele details.

de Volkskrant

Een sterk geacteerde, intrigerende film