Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

He Dreams of Giants - Cracking the Frame

Dertig jaar lang droomde Terry Gilliam ervan Cervantes' Don Quichot te verfilmen. Filmmakers Keith Fulton en Louis Pepe portretteren een man die zelf eigenlijk Don Quichot is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

He Dreams of Giants

In het hoofd van Terry Gilliam (1940) spoken talloze buitenissige en surrealistische beelden rond die hij in zijn werk met de wereld deelt; denk aan de even bizarre als hilarische animaties die hij maakte voor Monthy Python, aan films als Brazil, The Fisher King en 12 Monkeys, waarin dromerige fantasten het opnemen tegen krachten van reusachtige omvang.

Dertig jaar lang droomde Gilliam ervan Don Quichot te verfilmen, Cervantes' beroemde roman over de gelijknamige dwaze edelman. In 1998 begon hij aan het project, maar alles wat mis kon gaan, ging toen ook mis. Die mislukte productie was het onderwerp van Keith Fultons en Louis Pepe's documentaire Lost in La Mancha. In 2016 kondigde Gilliam aan de film alsnog te gaan maken, met een nieuw scenario, een nieuwe cast en een aanzienlijk lager budget - in 2018 was de film klaar: The Man Who Killed Don Quixote. Fulton en Pepe waren er ook ditmaal bij en maakten een film over een man die eigenlijk zelf Don Quichot is.