Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

True Mothers

Kiyokazu en Satako vormen samen met hun geadopteerde zoontje Asato een gelukkig gezin. Op een dag staat Hikari voor de deur: de biologische moeder. Zij wil haar kind terug.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rialto is tot 19 november gesloten. De release van deze film is uitgesteld.

True Mothers

De gelukkig getrouwde Kiyokazu en Satoko hebben een grote kinderwens maar weten dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Via adoptiebureau Baby Baton gaat hun wens toch in vervulling; ze worden de liefdevolle ouders van Asato. Aan al het geluk komt abrupt een eind als op een dag de biologische moeder voor de deur staat: Hikari, die als tiener haar kind gedwongen heeft afgestaan Zij eist haar kind terug en wil geld.

Regisseur Naomi Kawase (An, Radiance) onderzoekt in dit aangrijpende en ingetogen vertelde familiedrama de aard van het moederschap: wie is nu de 'ware' moeder: degene die het kind opvoedt of degene die het kind ter wereld heeft gebracht? Ze neemt er de tijd voor om haar personages zo genuanceerd mogelijk te portretteren; hoe zijn Kiyokazu en Satoko omgegaan met hun kinderwens, hoe verging het Hikari toen zij als tiener zwanger werd? Ze vertelt hun verhalen in prachtige beelden vol warm licht en betoverende kleuren.