Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Hope

Vlak voor kerst krijgt Anja te horen dat ze een ongeneeslijke hersentumor heeft. Wat doe die wetenschap met de relatie met haar man en kinderen? Dit aangrijpende drama laat het zien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In verband met de lockdown is Rialto tot 20 januari gesloten. Dat betekent vandaag geen voorstellingen.

Hope

Anja komt thuis na een succesvolle internationale tournee met haar dansgezelschap. Haar man, theaterregisseur Tomas, is nog laat aan het werk – hij is een verstokte workaholic, wat haar totaal niet zint. Samen hebben ze vijf kinderen: drie van henzelf en twee van Tomas uit een vorig huwelijk. Vlak voor kerst krijgt Anja verschrikkelijk nieuws van haar dokter: ze heeft een hersentumor die niet meer te behandelen valt; ze heeft niet lang meer te leven. Behalve aan Tomas vertelt ze het aan niemand, maar aan hem heeft ze weinig. Dat trekt een zware wissel op hun relatie.

In het door haarzelf geschreven Hope, haar tweede film, vertelt regisseur Maria Sødahl een aangrijpend verhaal over wat er gebeurt met de liefde in je leven als je nog maar heel kort te leven hebt. Ze baseerde het op haar eigen ervaringen: negen jaar geleden werd bij haar een terminale hersentumor geconstateerd. Sødahl overleefde toch. O.a. bekroond bij de afgelopen Berlinale.

NRC Handelsblad

Door het verhaal op nuchtere toon te vertellen ontwijkt Sødahl de valkuil er een tranentrekker van te maken. Daarbij helpt het fenomenale acteursduo dat de hoofdrollen speelt, Andrea Bræin Hovig en Stellan Skarsgård.

de Volkskrant

Zonder enig opgelegd sentiment is Hope enorm ontroerend (...)