Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Farewell Paradise

In de jaren 60 woonde Sonja Wyss met haar ouders en zussen op de paradijselijke Bahama's. Plots verhuisden ze naar het koude Zwitserland. Waarom en welke impact heeft dat gehad?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Farewell Paradise

Wat is er nu eigenlijk precies gebeurd? Het blijkt een vraag die niet tot een eensluidend antwoord leidt in deze fascinerende documentaire van filmmaker Sonja Wyss; er bestaan alleen versies, soms heel verschillende visies op wat zich heeft afgespeeld. Het is aan de kijker zelf het verhaal te reconstrueren, waarmee feitelijk een nieuwe versie van het gebeurde ontstaat.

In de jaren 60 woonde Wyss met haar ouders en drie zussen op de paradijselijke en zonnige Bahama's. Toen het land onafhankelijk werd, moest het gezin van de ene op de andere dag vertrekken. Die onafhankelijkheid was echter niet de enige reden voor het vertrek: haar ouders wilden scheiden. Ze keerden terug naar het land waar de ouders vandaan kwamen: Zwitserland, een land dat als koud, bekrompen en regelzuchtig werd ervaren. Hoe heeft die overgang iedereen beïnvloed? Wyss vertelt over haar eigen ervaringen, maar geeft ook haar ouders en zussen uitvoerig de ruimte om hun levensverhaal uit de doeken te doen.

NRC Handelsblad

... aangrijpende en fascinerende documentaire...

de Volkskrant

... een sterk pleidooi voor openheid.