Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Just 6.5 - Buddy Film Night@Rialto

Box office-hit in Iran. Politieman Majidi doet er alles aan om drugsbaron Khakzad achter de tralies te krijgen. I.s.m. Buddy Film Foundation en ingeleid door Sam Yazdanpanna.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Gevluchte filmmakers en creatieven die in Nederland zijn beland – hoe zorg je ervoor dat zij hier hun plek vinden, dat zij hier een creatieve uitlaatklep geboden krijgen? Buddy Film Foundation biedt een platform en een netwerk om ze daarbij te helpen – met Buddy Film Casting en Buddy Film Productions.

Tijdens de derde Buddy Film Night in Rialto vertonen we de film Just 6.5 (tevens premiere) van regisseur Saeed Roustayi. De film zal worden ingeleid door de Iraans/Nederlandse regisseur en scenarist Sam Yazdanpanna. Hij werkt al jaren samen met Buddy Film Foundation en is actief voor Stichting de Vrolijkheid.

In zijn inleiding zal hij ingaan op de vraag wat censuur in Iran betekent voor filmmakers.

Just 6.5

De Iraanse regisseur/scenarist Saeed Roustayi schetst in zijn veelbekroonde tweede film, een verrassend groot succes in Iran, een harde wereld waarin iedereen verdacht is en tegelijk slachtoffer – de wereld van drugshandel en -verslaving. Naar schatting telt Iran zo'n 6,5 miljoen verslaafden, het getal waarnaar de titel verwijst, en dat aantal neemt toe. Corruptie op alle niveaus maakt het vrijwel onmogelijk dit probleem te bestrijden. Roustayi heeft oog voor de beweegredenen van zowel de politiemensen als de drugscriminelen en koppelt dat aan soms adembenemende actiescènes. Het uitstekende acteerwerk van de twee hoofdrolspelers, Payman Maadi en Navid Mohammadzadeh maakt het plaatje compleet.

Politieman Samad Majidi (Maadi) rust niet voor hij drugsbaron Naser Khakzad (Mohammadzadeh) achter slot en grendel heeft gekregen en neemt het daardoor soms niet al te nauw met de wet. Via een kleine dealer, een wat grotere dealer en Nasers ex-vriendin komt hij deze uiteindelijk op het spoor.