Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Assistant

Jane krijgt een baan als assistent van een belangrijke filmmagnaat. De bedrijfscultuur blijkt in alle vezels totaal verdorven. Geënt op de affaire-Harvey Weinstein.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In verband met de lockdown is Rialto tot 20 januari gesloten. Dat betekent vandaag geen voorstellingen.

The Assistant

De net afgestudeerde Jane (Julia Garner) droomt van een carrière als filmproducent. Die verwezenlijking van die droom lijkt dichterbij te komen als ze wordt aangenomen als juniorassistent van een belangrijke filmmagnaat in New York. Haar dagen zijn lang en vooral gevuld met suffe klusjes als kopiëren, koffiezetten en het verzorgen van de lunch. Het is vooral de werksfeer die haar tegenstaat; haar baas, een autoritaire en explosieve man, heeft van het bedrijf een plek gemaakt waar willekeur, seksisme en angst de boventoon voeren. Jane besluit te gaan praten met Wilcock van Personeelszaken.

Nadat het schandaal rond filmproducent Harvey Weinstein was losgebarsten, besloot regisseur Kitty Green de bedrijfscultuur van Miramax, Weinsteins filmbedrijf, onder de loep te nemen. Ze sprak iedereen die er maar iets over kon vertellen; de assistenten bleken de beste bron van informatie. In het door haarzelf geschreven The Assistant toont ze één dag uit het leven van zo'n assistent. De baas blijft naam- en gezichtsloos.

NRC Handelsblad

(...) ijzingwekkend goed.

Trouw

De strakke en sobere ordening van de film, op het militaire af, is misschien een overdrijving. Maar het werkt.