Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN

Het dragen van een mondkapje is verplicht in Rialto! Klik hier voor meer info.

Bekijk de trailer

The Perfect Candidate

Maryam is arts in Saoedi-Arabië. Collega's noch patiënten respecteren haar echter. Ze besluit zich verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad. Een opmerkelijke stap.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Perfect Candidate

De ambitieuze Maryam werkt als arts in een kliniek in een kleine stad in Saoedi-Arabië. Ook al beschikt ze over alle kwalificaties, ze wordt noch door haar mannelijke collega's, noch door de patiënten echt geaccepteerd. Als vertrekken naar het buitenland haar onmogelijk wordt gemaakt, besluit ze zich verkiesbaar te stellen voor de gemeenteraad; een opmerkelijke stap in het bepaald niet vrouwvriendelijke Saoedi-Arabië. Haar belangrijkste politieke doel: het laten opknappen van de weg die naar de kliniek leidt. Samen met haar twee zussen begint ze met het opzetten van een verkiezingscampagne, maar ze wordt aan alle kanten tegengewerkt. Maryam blijkt echter een sterke en creatieve kandidaat.

Haaifa Al-Mansoer, de eerste vrouwelijke regisseur in Saoedi-Arabië, moest in 2012 de regieaanwijzingen voor haar debuutfilm Wadjda nog verscholen vanuit een geblindeerd busje met een walkietalkie geven. Inmiddels is er een iets tolerantere wind gaan waaien, al hebben vrouwen nog steeds weinig rechten, zo laat ze in deze met milde humor vertelde film zien.