Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

The Human Voice

Bewerking van Jean Cocteau's beroemde toneelstuk. Een vrouw (Tilda Swinton) wacht op de komst van haar ex-geliefde. Hij komt echter niet. Een bitter en vertwijfeld telefoongesprek met hem volgt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In verband met de lockdown  is deze première uitgesteld tot 11 maart.

The Human Voice

In 1928 schreef de Franse kunstenaar Jean Cocteau het toneelstuk La voix humaine, een monoloog uitgesproken door een ontredderde en aftakelende vrouw. Het stuk ging in 1930 in Parijs in première en heeft nadien vele kunstenaars geïnspireerd tot bewerkingen. Verschillende actrices hebben de rol gespeeld, onder wie Anna Magnani, Ingrid Bergman en Halina Reijn. De Spaanse regisseur Pedro Almodóvar (o.m. Hable con ella, Volver, Dolor y gloria) heeft zich nu met deze korte film in dat rijtje van kunstenaars gevoegd. De vrouw in zijn bewerking wordt vertolkt door de Britse actrice Tilda Swinton. Het is zijn eerste Engelstalige film.

Een vrouw komt thuis in haar appartement en wacht op haar geliefde, de man die haar gaat verlaten. Zijn koffers staan al klaar. De rusteloosheid groeit, ook bij de hond die zijn baasje mist, maar de man komt niet. Een telefoongesprek met hem volgt, een gesprek vol sarcasme, verbittering en wanhoop. Haar wereld stort ineen - figuurlijk en letterlijk.