Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

2046

Schrijver Chow Wo-man keert terug naar Hongkong. Hij denkt nog altijd aan Su Li-zhen, zijn grote, platonische liefde van weleer. Hij stort zich in de armen van andere vrouwen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

2046

Eind jaren 90 begon Wong Kar-wai te werken aan 2046 - de eerste opnames dateren van 1999. Hij veranderde echter van gedachten en maakte eerst een andere film: In the Mood For Love. Toen die klaar was, ging hij weer direct door met 2046, min of meer het vervolg op In the Mood For Love.

Na jaren in Singapore te hebben gewoond, is schrijver Chow Wo-man teruggekeerd in Hongkong, de stad waar hij ooit een intense platonische liefdesrelatie had met de door hem geïdealiseerde maar nu uit zijn leven verdwenen Su Li-zhen. Hij werkt aan een sciencefictionroman over een dystopische wereld in de verre toekomst waar zich ergens 2046 bevindt, een mysterieuze plek waar verloren liefdes worden hervonden, waar verlies en verdriet niet bestaan. Om het gemis van Su te verzachten, stort hij zich in de armen van andere vrouwen, onder wie prostituee Bai Ling en een gokster die ook Su Li-zhen heet. Met Tony Leung, Zhang Ziyi en Gong Li.