Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Kuessipan

Innu-meisjes Mikuan en Shaniss zijn al van kinds af aan hartsvriendinnen, ook al zijn ze heel anders opgevoed. Mikuan droomt van een leven buiten het reservaat.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Kuessipan

De 17-jarige Innu-meisjes Mikuan en Shaniss uit de Canadese provincie Quebec zijn al van kinds af aan hartsvriendinnen, ook al zijn ze heel anders opgevoed: terwijl Mikuan door haar ouders liefdevol werd grootgebracht, komt Shaniss uit een gebroken gezin. Maar hoe groot de verschillen ook zijn, de vriendschap heeft altijd standgehouden. Nu ze op de drempel van volwassenheid staan, komt hun vriendschap toch onder druk te staan als Mikuan verliefd wordt op een witte jongen. Ze wil schrijfster worden en droomt ervan het Innu-reservaat te verruilen voor de grote stad. Houdt hun vriendschap stand?

De Canadese regisseur Myriam Verreault verweeft in dit ontroerende en hartverwarmende verhaal, haar speelfilmdebuut, authentieke elementen van de Innu-cultuur met universele thema's als de rol van familie, verbondenheid met je gemeenschap en de kracht van vriendschap tussen vrouwen. Gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2013 van Naomi Fontaine, die samen met Verreault het scenario voor deze film schreef.