Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Petite fille

Warm en ontroerend familieportret met in het middelpunt de achtjarige Sacha, die zeker weet dat ze een meisje is, ook al is ze in het lichaam van een jongen geboren.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Petite fille

On Mon June 21 with English subs at 6:30 pm

De achtjarige Sacha weet één ding heel zeker: ze wil een meisje zijn en dat weet ze al zover als haar herinneringen teruggaan. Maar ze is geboren in het lichaam van een jongen en zelfs toen ze nog piepjong was, werd ze radeloos van het vooruitzicht op te moeten groeien als jongen. Haar ouders en de andere gezinsleden steunen haar daarin, maar de buitenwereld staat vaak ronduit negatief tegenover haar wens. Op school wordt ze gedwongen jongenskleren te dragen en wordt ze ook vaak anders behandeld dan haar klasgenoten. Ze kan niet begrijpen waarom ze niet mag dragen wat ze wil, dat ze niet kan zijn wie ze is.

De Franse regisseur Sébastien Lifshitz (o.m. Wild Side) laat in dit warme en ontroerende familieportret op ingetogen wijze zien dat de natuur zich soms toch echt vergist; Sacha is een meisje – ze weet het zelf en ook haar ouders twijfelen daar niet aan. Bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.