Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Night of the Kings

Een jonge Ivoriaanse zakkenroller, net nieuw in de La Maca-gevangenis, moet een nacht lang zijn medegevangenen vermaken met een verhaal. Als hij faalt, kost hem dat zijn leven.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Night of the Kings

Een jonge zakkenroller uit Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust, belandt in de enorme La Maca-gevangenis, die net buiten de stad staat, omgeven door ondoordringbaar woud. Feitelijk zijn het de gedetineerden zelf die de gevangenis runnen. Die nacht zal er een maansverduistering zijn en de traditie wil dat een van de gevangenen dan, als de maan bloedrood is, 'Roman' moet zijn - iemand die zijn medegevangenen moet vermaken met een verhaal. Als deze daarin faalt, moet hij dat bekopen met zijn leven. Leider Barbe Noir bepaalt dat de nieuwkomer die rol moet gaan vervullen. Deze vertelt het verhaal van bendeleider Zama King, waarin niet alleen misdaad maar ook magie een grote rol speelt.

Aan alles is te merken dat de Ivoriaanse regisseur Philippe Lacôte uit de wereld van de hoorspelen komt. Hij mengt werkelijkheid en mythe op een bijzonder originele wijze en doet dat in een oogstrelende visuele stijl. Meermaals bekroond, onder meer bij het Toronto Film Festival.

de Volkskrant

(...) bijzonder origineel uitgewerkte film over de helende kracht van verhalen (...)