Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws Account
NL
EN
Bekijk de trailer

Los versos del olvido

Een oude man beheert in zijn eentje een afgelegen begraafplaats en mortuarium. Terwijl de begraafplaats gekenmerkt wordt door serene rust, is er onrust in de nabijgelegen stad. Op een nacht overvallen leden van een gewapende militie het mortuarium.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Los versos del olvido

In zijn eerste lange film vertelt de Iraanse regisseur Alireza Khatami een door hemzelf geschreven verhaal over menselijke waardigheid en respect voor het leven. Daarbij mixt hij de harde en grauwe realiteit van een niet nader benoemd Zuid-Amerikaans land met betoverende magisch-realistische scènes. Het leverde hem een hele rits prijzen op, waaronder vier bij het filmfestival van Venetië in 2017.

Een oude man beheert in zijn eentje een afgelegen begraafplaats en mortuarium, en hij doet dat met respect en toewijding. Terwijl de begraafplaats gekenmerkt wordt door serene rust, is er onrust in de nabijgelegen stad. Op een nacht overvallen leden van een gewapende militie het mortuarium. Zij willen daar de slachtoffers van een bloedig neergeslagen protest spoorloos laten verdwijnen. Zodra de militieleden zijn vertrokken keert de oude man terug. De militieleden blijken het lijk van een jonge vrouw over het hoofd te hebben gezien. De oude man ontfermt zich over het stoffelijk overschot.

"... bijzonder hypnotiserend..." - Volkskrant