Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Titane

Thriller over metaal en het menselijk lichaam, over liefde en familie met in het middelpunt danseres Alexia, een vrouw met een titanium plaat in haar hoofd.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Titane

On Mon September 20 with English subs at 9:30 pm

De bekendmaking van de winnaar van de Gouden Palm, de hoofdprijs van het filmfestival van Cannes, is doorgaans een uitgesponnen ceremonie waarin de spanning flink wordt opgevoerd voordat de naam van de winnaar wordt genoemd. Bij de afgelopen editie was de juryvoorzitter Spike Lee echter zo enthousiast over de winnende film dat hij zich de titel al meteen aan het begin liet ontvallen: Titane – een even originele als bizarre thriller over metaal en het menselijk lichaam, over liefde en familie, een film die David Cronenberg's Crash in herinnering roept.

Danseres Alexia heeft een titanium plaat in haar hoofd, een overblijfsel van een ernstig auto-ongeluk waar ze als kind bij betrokken was. Maar ze is niet bang voor auto's, integendeel: auto's oefenen een enorme, erotische aantrekkingskracht op haar uit. Na een reeks misdaden waarbij zij betrokken is, besluit ze van de radar te verdwijnen. Ze neemt de identiteit aan van Adrien, de al jaren spoorloos verdwenen zoon van brandweerman Vincent Legrand. Hij onthaalt haar liefdevol als zijn verloren zoon.

de Volkskrant

Titane is (...) een koortsdroom die popculturele clichés doet kantelen.

Trouw

De film glanst als een metallic monster. Wat een trip.