Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Beginning

Drama over het leven van een vrouw in een strikt patriarchale maatschappij, oftewel een portret van Jehova's Getuige Yana, die leeft op het platteland van Georgië.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Beginning

"Het leven gaat voorbij, alsof ik er niet ben", zegt Yana. Ooit gaf zij haar carrière als actrice op om te trouwen met David, het hoofd van een kleine gemeente Jehova's Getuigen, ergens op het platteland van Georgië. Ze ervaart haar leven als zinloos en leeg, maar de weinig empathische David heeft enkel oog voor zijn kerk; extremisten hebben het kerkgebouw in de brand gestoken. Ze blijft alleen achter als David op pad gaat om geld in te zamelen voor een nieuw kerkgebouw. In zijn afwezigheid verschijnt politieman Alex ten tonele. Hij stelt haar wel erg intieme vragen en uit alles wordt duidelijk dat hij geen hoge dunk heeft van vrouwen.

In deze sterke debuutfilm laat de Georgische regisseur Dea Kulumbegashvili zien hoe het voor een vrouw is om te leven in een volstrekt patriarchale maatschappij. Ze doet dat in een stijl die het werk van Carlos Reygadas in herinnering brengt. Niet helmaal toevallig, want Reygadas is een van de uitvoerende producenten van deze film.