Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

The United States vs. Billie Holiday

Een indringend portret van één van de grootste jazzmuzikanten ooit, in haar strijd tegen verslaving, roem en een hartverscheurende liefde.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The United States vs. Billie Holiday

Billie Holiday is één van de grootste jazzmuzikanten ooit, en werd (en wordt nog steeds) aanbeden over de hele wereld. Jarenlang was Billie Holiday het doelwit van de Federal Department of Narcotics, omdat ze zich in haar nummer ‘Strange Fruit’ uitsprak tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld. Ze kreeg een tumultueuze relatie met de zwarte undercoveragent Jimmy Fletcher, die op haar werd afgestuurd om haar te betrappen op drugsbezit. The United States vs. Billie Holiday is een portret van een vrouw die strijdt tegen verslaving, roem en een hartverscheurende liefde.

Het scenario van The United States vs. Billie Holiday werd geschreven door Susan-Lori Parks, dat ze baseerde op Johann Hari’s boek Chasing the Scream: The First and Last Days of the War on Drugs. R&B-zangeres Andra Day maakt een krachtig debuut als Billie Holiday, en werd genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol. Voor de film zong Day alle nummers zelf in.