Films Agenda Specials Informatie Onze locaties Nieuws
NL
EN

Let goed op bij het kopen van een kaartje: wil je naar Rialto De Pijp of naar Rialto VU? Klik hier voor meer info

Bekijk de trailer

LA RIOT presenteert: Lamb

Maria en haar man Ingvar leiden een kil bestaan op een afgelegen schapenboerderij in IJsland. Op een dag treffen ze iets heel wonderlijks aan in de schaapskooi. Het vervult ze van geluk.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Lamb ingeleid door Abe de Verteller

IJsland heeft een rijke traditie op het gebied van sagen die meer dan duizend jaar teruggaat. Daarom wordt deze voorstelling met een magische IJslandse film op een heel bijzondere wijze ingeleid: Abe van der Veen, beter bekend als Abe de Verteller, komt een IJslandse sage vertellen – over een jongen die wordt achtergelaten op een onherbergzaam eiland, maar die later nog gewoon blijkt te leven. Hoe is dat mogelijk?

Lamb

Maria en haar man Ingvar wonen samen op een mooie maar zeer afgelegen boerderij ergens in het noorden van IJsland. Kinderen hebben ze niet, maar wel een kudde schapen en een herdershond. Hun leven samen is zo kaal en koud als het landschap waarin zich dat afspeelt. Praten doen ze nauwelijks, er is alleen het werk op de boerderij. Alles verandert als ze op een dag in de schaapskooi een even onverwacht als mysterieus 'geschenk' van Moeder Natuur aantreffen, een geschenk dat ze in blijdschap aanvaarden en dat eindelijk geluk in hun levens brengt. Maar alles heeft een prijs.

Regisseur Valdimar Jóhannsson bracht in zijn jeugd veel tijd door op de schapenboerderij van zijn grootouders. Die herinneringen en ervaring heeft hij nu in deze film, zijn eerste speelfilm, samen met scenarist Sjón verwerkt tot een zeer originele mix van volksverhaal, drama en thriller. Onder meer bekroond bij het afgelopen filmfestival van Cannes. Met Noomi Rapace en Hilmir Gudnason.