Films Agenda Specials Informatie Locaties Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Un monde

Nora gaat voor het eerst naar de basisschool, waar ook haar oudere broer Abel op zit. Ze maakt al snel vriendjes, maar merkt dat Abel op het schoolplein wordt gepest. Wat moet ze doen?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Un Monde

Je kindertijd zou een periode zijn van zorgeloosheid en speels plezier. Maar voor veel kinderen is dat bepaald niet het geval. Als er één plek is waar dat duidelijk wordt, dan is het wel het schoolplein, een plek waar kinderen hun eigen territorium afbakenen, vaak ten koste van andere kinderen. Dit is wat de Belgische regisseur Laura Wandel in dit door haar zelf geschreven speelfilmdebuut wil laten zien. Ze vertelt het verhaal vanuit het perspectief van een kind.

Nora vindt het een beetje eng om voor het eerst naar de basisschool te gaan en ze klampt zich dan ook vast aan haar oudere broer Abel, die op dezelfde school zit. Maar terwijl zij haar eerste vriendjes heeft gemaakt, merkt ze dat Abel juist wordt buitengesloten en gepest door zijn klasgenoten. Ze wil hem helpen en vertelt aan hun vader wat er speelt. Maar Abel wil juist dat ze er niets over zegt. Dat plaatst haar voor een lastig dilemma.

Trouw

... een even intiem als universeel drama.

de Volkskrant

De kindacteurs zijn waanzinnig goed. Vooral Maya Vanderbeque heeft een gezicht waar je naar kunt blijven kijken.